Hej!

Mitt namn är Evelina Sjödin. Jag har nog alltid velat starta ett företag och så klart är det ju en dröm att få jobba med det man tycker bäst om, som i mitt fall då är hundar! 


Idén till att starta ett hunddagis föddes när jag fick jobb här i Sundsvall och var tvungen att lämna min ögonsten hemma på dagarna, det kändes jätte jobbigt att veta att han var ensam så mycket. Jag tittade runt efter ett dagis som skulle passa honom men insåg snart att det då endast fanns ett här i Sundsvall och det var fullt. Då kläcktes idén om att det var på tiden att det öppnades ett till. 
Jag tog kontakt med Amelie, som jag visste hade mycket kunskap om hundar. Hon tyckte att det var en strålande idé, sen var bollen i rullning och vi invigde vårat företag, AMNIS HUNDHUS, augusti 2008!

Jag är uppvuxen på en bondgård med alla sorters djur och vi har alltid haft hundar på gården. Som ”storebror” hade jag en schäfer som såg efter mig vart jag än gick så jag inte hamnade för långt bort från hemmet, min pappa har haft flera olika sorters stövare till jakt, så jag har alltid varit omgiven av djur. 

Idag lever jag tillsammans med min sambo, våra två barn och två dvärg-schnauzer tikar vid namn Doris och Dagny. Tidigare hade vi också en new foundlands hane, Mojje, som var vår "lilla nallebjörn".

Innan jag bestämde mig för att starta hunddagis så hade jag inte någon erfarenhet av hund "på papper”. Jag och Mojje hade ju förstås gått kurser på brukshundklubben, men det var allt.  Så för att jag skulle kunna känna mig säkrare på mig själv i min yrkesroll så bestämde jag mig för att gå en hunddagisföreståndar utbildning, vilket var mycket givande och lärorikt för mig. Jag har också utbildat mig och blivit diplomerad hundfrisör, valp- och allmänlydnadsinstruktör samt rallylydnadinstruktör.


Så småningom vill jag vidareutbilda mig mera, det finns ju så mycket intressant att lära sig om hundar!

Förutom hundar så tycker jag om att resa och så är mina vänner en stor del av mitt liv.

- Delägare
- Diplomerad hunddagisföreståndare
- Diplomerad hundfrisör
- Diplomerad valpkursintruktör
- Diplomerad allmänlydnadsinstruktör
- Diplomerad rallylydnadsintruktör

Evelina Sjödin